Op echt hout stoken - Green Forest

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:



(vorige pagina)
Op echt hout stoken

Waarom op echt op echt hout stoken. Ten eerste: De smaak van het eten, maar daarnaast zijn er nog diverse redenen om voor een houtpellet-BBQ  te kiezen. De voor- en nadelen van diverse barbecue's staan in onderstaande tabel beschreven.

BRANDSTOF

VOORDEEL

NADEEL

HOUTSKOOL / BRIKETTEN

  • echt barbecue gevoel

  • goedkope brandstof

  • lage aanschafwaarde bbq

  • overal mee naar toe te nemen (vakantie)

  • aanmaken met blokjes/gel

  • lange wachttijd om te kunnen grillen

  • temperatuurcontrole

  • verbrand eten en flare-up's (brand onder het vlees)

GAS

  • makkelijk

  • snel op temperatuur

  • redelijke temperatuurcontrole

  • geen smaak toevoeging

  • flare up's mogelijk

  • licht ontvlambare brandstof / explosiegevaar

  • relatief dure brandstof

  • regelmatig wassen van de lavastenen om schimmels en verbrandde etensresten te verwijderen. (gevaar voor de gezondheid)

ELEKTRICITEIT

  • goedkoop in aanschaf

  • duurt lekker gezellig lang

  • alleen stroom nodig

  • verbrand het eten niet snel

  • geen echt barbecuegevoel

  • gebruikt dure stroom

  • meestal kleine barbecue, voor enkele personen

HOUTPELLETS

  • makkelijk

  • smaaktoevoeging door verbrande hout

  • verschillende houtsoorten  = verschillende smaken

  • schoon

  • CO²-neutraal

  • relatief goedkope brandstof

  • goede temperatuurcontrole

  • veilig

  • stroom 220V nodig voor de verbrandingslucht

  • pellets nog niet overal makkelijk verkrijgbaar

  • grote afmeting barbecue

briketten
gasbarbecue campinggaz
electrische BBQ
houtpellets
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu