Green Forest BBQ School - Green Forest BBQ's & Grills

Green Forest Grill
Standaardverzendkosten € 6,75 (NL, BE & DU)
Gratis verzending vanaf € 75,-
Ga naar de inhoud

Green Forest BBQ School

Nieuw en Actie
Green Forest BBQ School
Wil jij je skills achter de barbecue verbeteren? Schrijf je dan in voor 1 van de workshops  van de Green Forest BBQ School.

Ben je beginner, gevorderde of BBQ expert, iedere workshop is een leerzame en smakelijke ervaring. In samenwerking met diverse pitmasters, waaronder De Vliegende Hollander BBQ-team, verzorgen we de workshops in onze gezellig workshopruimte in Terneuzen. Je staat hier droog en uit de wind en kan zo de winkel binnenlopen mocht je daar zin in hebben.  Alle workshops zijn all-inclusive inclusief  een drankje,  Na korte instructie ga je zelf hands-on aan de slag met verse producten. De pitmasters zullen tevens tips en trcus geven over de bereidingswijze,  de BBQ's en wat je maar wil weten. Iedereen krijgt de recepten mee naar huis of via de email opgestuurd, zodat je gemaakte recepten thuis nogmaal kan maken en je geleerde kunsten kan tonen aan vriende en familie. Iedere deelnemer krijgt een certificaat van deelname en we maken ook een groepsfoto.. Na een gezellige smakelijke middag of avond worden de eventuele leftovers verdeeld en kunnen mee naar huis worden genomen.

Na afloop van de workshop bestaat altijd de mogelijkheid nog om te shoppen in de winkel !

Inschrijven gebeurd via de websites van de pitmasters die de workshops geven.



GREEN FOREST BBQ SCHOOL         
WORKSHOPS &  EVENEMENTEN t/m AUGUSTUS 2020               
zaterdag 22 februari
WORKSHOP  -  TRIPLE B, BASIC BACKYARD BBQ
4-5 uur   durende workshop: je leert hier de BBQ aansteken en inrichten voor direct en   indirect, vervolgens maak je diverse gerechten o.a. starters, kip, ribeye,   bijgerechten en een dessert.       Deze workshop wordt verzorgd   door : "De Vliegende Hollander BBQ TEAM"   
zaterdag 29 februari
  WORKSHOP  OUTDOOR KOKEN MET DE DUTCH OVEN
 Deze   workshop laat je kennis maken met de Dutch Oven en de veelzijdigheid daarvan   in 4 uur tijd maak je gezamelijk heerlijke gerechten in dutch ovens, skillets   en boven open vuur zoals brood, stoofpotten, soepen, snacks en uiteraard een   echt  dessert.       Deze workshop wordt verzorgd   door :  "De Hungry Dutchman, Boyke   ten Broeke"   
zaterdag 7 maart
WORKSHOP LOW & SLOW
4-5 uur durende workshop waar U aan de slag gaat met buikspek, eendenborst, picanha, fatty, BBQ baked beans en een dessert.
Deze workshop wordt verzorgd   door : "De Vliegende Hollander BBQ TEAM"   
zaterdag 28 maart
WORKSHOP STEAK & COCKTAIL
3-4 uur durende workshop waar U verschillende soorten steaks grillt zoals; Ribeye, Iberico steaks, Prime Rib en sucade als steak grillen. Daarnaast mixen we verschillende cocktails.
Deze workshop wordt verzorgd   door : "De Vliegende Hollander BBQ TEAM"   
zaterdag 18 april
WORKSHOP  SPARE RIBS   door Boyke ten Broeke, ook bekend van "The Spareribs Project".
Tijdens deze workshop / proeverij maak je middels verschillende technieken zelf een aantal spareribs recepten op Green Mountain Grill pelletgrils en keramische BBQ's. De 3-2-1 methode, high en Fast, gebruik van commerciele rubs maar ook je eigen rub maken, het komt allemaal aan bod.
Deze workshop wordt verzorgd   door : "De Hungry Dutchman, Boyke   ten Broeke"   
zaterdag 2 mei
WEDSTRIJD  2e Green Forest Cookoff  +  BBQ DEMONSTRATIES EN PROEVERIJEN
INTERNATIONALE BBQ WEDSTRIJDEN , BBQ DEMO'S EN PROEVERIJEN. TOEGANG GRATIS
WHOLE HOG Competitie, een aantal BBQ teams strijden om het Green Forest kampioenschap Whole Hog, deze wedstrijd telt mee voor het Europees Kampioenschap.
STEAK competitie. Een 30-tal teams uit binnen en buitenland strijden in de Green Forest Steak competitie  wie de beste RIBEYE steak kan bereiden. Deze wedstrijd telt mee voor het Europees kampioenschap en de winnaar krijgt een Golden Ticket voor het WK in Forth Worth. Texas.
Naast de WHOLE HOG en STEAK kan tevens worden gestreden om wie er de beste CHICKEN WINGS kan bereiden en wie het beste"Free Style" vis gerecht op de BBQ bereiden kan. Daarnaast is er tevens een z.g. kids-Q waar kinderen tussen 4 - 15 aan mee kunnen doen en waar zij met de door de organisatie verstrekte ingrediënten hun beste BBQ Burger klaar maken.
The  wedstrijden worden georganiseerd door Green Forest BBQ en Grills onder auspicien van de SCA (Steak Cookoff Association) in Bedford, TEXAS


zaterdag 23 mei
WORKSHOP  WERKEN MET DE PELLETGRILL
4 uur durende Workshop waarin de Pelletgrill centraal staat. We laten de werking zien, en tonen de ongekende mogelijkheden en bereidingen. Low&Slow, Grillen, Pizza's bakken en meer. Deze workshop is bedoeld voor mensen die geïnterresseerd zijn in een pelletgrill, maar ook voor mensen die reeds een pelletgrill bezitten en er nog meer uit willen halen.
Deze workshop wordt verzorgd   door : "De Vliegende Hollander BBQ TEAM"   
zaterdag 13 juni
WORKSHOP  SAUSAGE AND BURGERS
4 uur durende Workshop waar je kennis maakt met het maken van worst, we maken 3 soorten worst waaronder de awardwinning "Vliegende Hollander Curry" worst, waarbij we ons geheime recept  openbaar maken. Daarnaast maken we burgers uit 100% rundvlees waarvoor we Brisket gebruiken.
Deze workshop wordt verzorgd   door : "De Vliegende Hollander BBQ TEAM"   
zaterdag&zondag
22&23 augustus
WEDSTRIJD  De Vliegende Hollander BBQ Contest
 KCBS   sanctioned INTERNATIONALE LOW EN SLOW REAL AMERICAN BBQ WEDSTRIJD
Deze   wedstrijd kent de categoriën Kip, Ribs, Pork & Brisket. De teams   arriveren op zaterdag 22 augustus, zetten hun tenten op en installeren zich   en brengen dan alles in gereedheid om nadat door de KCBS rep het vlees is   gekeurd dit te prepareren. Bij de meeste teams zullen dan de Brisket en de   Boston butt (een stuk nek en schouder van een varken) zo tegen middernacht op   de BBQ worden gelegd om daar dan zo'n 10 tot soms wel 16 uur op te blijven   liggen om te garen. De volgende dag zullen vroeg in de ochtend de ribben op   de BBQ worden geplaatst en later de kipdelen. Het inleveren van de gerechten   gebeurt dan vanaf 12.00 uur met tussenpozen van 30 minuten. Eerst de kip,   daarna de ribs gevolgd door de pork en als laatste de brisket. De teams   hebben meestal voldoende van de gerechten voorhanden om het publiek te laten   proeven. Zorg dan wel dat je er op tijd bij bent.   


Wilt U op de hoogte blijven van het laatste nieuws, ontwikkelingen en onze aanbiedingen?
Schrijf U dan hieronder in voor onze nieuwsbrief.
2013 - 2020 © Green Forest BBQ's & Grills
Terug naar de inhoud