Green Forest BBQ School
Green Forest BBQ School
Wil jij je skills achter de barbecue verbeteren? Schrijf je dan in voor 1 van de workshops van de Green Forest BBQ School.
Ben je beginner, gevorderde of BBQ expert, iedere workshop is een leerzame en smakelijke ervaring. In samenwerking met diverse pitmasters, waaronder De Vliegende Hollander BBQ-team, verzorgen we de workshops in onze gezellig workshopruimte in Terneuzen. Je staat hier droog en uit de wind en kan zo de winkel binnenlopen mocht je daar zin in hebben. Alle workshops zijn all-inclusive inclusief een drankje, Na korte instructie ga je zelf hands-on aan de slag met verse producten. De pitmasters zullen tevens tips en trcus geven over de bereidingswijze, de BBQ's en wat je maar wil weten. Iedereen krijgt de recepten mee naar huis of via de email opgestuurd, zodat je gemaakte recepten thuis nogmaal kan maken en je geleerde kunsten kan tonen aan vriende en familie. Iedere deelnemer krijgt een certificaat van deelname en we maken ook een groepsfoto.. Na een gezellige smakelijke middag of avond worden de eventuele leftovers verdeeld en kunnen mee naar huis worden genomen.
Na afloop van de workshop bestaat altijd de mogelijkheid nog om te shoppen in de winkel !
Inschrijven gebeurd via de websites van de pitmasters die de workshops geven.



GREEN FOREST BBQ SCHOOL
WORKSHOPS &
EVENEMENTEN t/m AUGUSTUS 2020
zaterdag 4 juli
WORKSHOP - TRIPLE B, BASIC BACKYARD BBQ
4-5 uur durende workshop: je leert hier de BBQ aansteken en inrichten voor direct en indirect, vervolgens maak je diverse gerechten o.a. starters, kip, ribeye, bijgerechten en een dessert. Deze workshop wordt verzorgd door : "De Vliegende Hollander BBQ TEAM"
zaterdag 17 Oktober
WORKSHOP Burger en Worst
4 uur durende Workshop waar je kennis maakt met het maken van worst, we maken 3 soorten worst waaronder de awardwinning "Vliegende Hollander Curry" worst, waarbij we ons geheime recept openbaar maken. Daarnaast maken we burgers uit 100% rundvlees waarvoor we Brisket gebruiken.
Deze workshop wordt verzorgd door : "De Vliegende Hollander BBQ TEAM"
Deze workshop wordt verzorgd door : "De Vliegende Hollander BBQ TEAM"
zaterdag 7 november
WORKSHOP WERKEN MET DE PELLETGRILL
4 uur durende Workshop waarin de Pelletgrill centraal staat. We laten de werking zien, en tonen de ongekende mogelijkheden en bereidingen. Low&Slow, Grillen, Pizza's bakken en meer. Deze workshop is bedoeld voor mensen die geïnterresseerd zijn in een pelletgrill, maar ook voor mensen die reeds een pelletgrill bezitten en er nog meer uit willen halen.
Deze workshop wordt verzorgd door : "De Vliegende Hollander BBQ TEAM"
Deze workshop wordt verzorgd door : "De Vliegende Hollander BBQ TEAM"
zaterdag 14 november
WORKSHOP LOW & SLOW
4-5 uur durende workshop waar U aan de slag gaat met buikspek, eendenborst, picanha, fatty, BBQ baked beans en een dessert. Deze workshop wordt verzorgd door : "De Vliegende Hollander BBQ TEAM"
mei 2021
WEDSTRIJD 2e Green Forest Cookoff, De VLiegende Hollander BBQ-contest + BBQ DEMONSTRATIES EN PROEVERIJEN
INTERNATIONALE BBQ WEDSTRIJDEN , BBQ DEMO'S EN PROEVERIJEN. TOEGANG GRATIS
WHOLE HOG Competitie, een aantal BBQ teams strijden om het Green Forest kampioenschap Whole Hog, deze wedstrijd telt mee voor het Europees Kampioenschap.
STEAK competitie. Een 30-tal teams uit binnen en buitenland strijden in de Green Forest Steak competitie wie de beste RIBEYE steak kan bereiden. Deze wedstrijd telt mee voor het Europees kampioenschap en de winnaar krijgt een Golden Ticket voor het WK in Forth Worth. Texas.
Naast de WHOLE HOG en STEAK kan tevens worden gestreden om wie er de beste CHICKEN WINGS kan bereiden en wie het beste"Free Style" vis gerecht op de BBQ bereiden kan. Daarnaast is er tevens een z.g. kids-Q waar kinderen tussen 4 - 15 aan mee kunnen doen en waar zij met de door de organisatie verstrekte ingrediënten hun beste BBQ Burger klaar maken.
The wedstrijden worden georganiseerd door Green Forest BBQ en Grills onder auspicien van de SCA (Steak Cookoff Association) in Bedford, TEXAS
mei 2021
WEDSTRIJD De Vliegende Hollander BBQ Contest
KCBS sanctioned INTERNATIONALE LOW EN SLOW REAL AMERICAN BBQ WEDSTRIJD
Deze wedstrijd kent de categoriën Kip, Ribs, Pork & Brisket. De teams arriveren op zaterdag , zetten hun tenten op en installeren zich en brengen dan alles in gereedheid om nadat door de KCBS rep het vlees is gekeurd dit te prepareren. Bij de meeste teams zullen dan de Brisket en de Boston butt (een stuk nek en schouder van een varken) zo tegen middernacht op de BBQ worden gelegd om daar dan zo'n 10 tot soms wel 16 uur op te blijven liggen om te garen. De volgende dag zullen vroeg in de ochtend de ribben op de BBQ worden geplaatst en later de kipdelen. Het inleveren van de gerechten gebeurt dan vanaf 12.00 uur met tussenpozen van 30 minuten. Eerst de kip, daarna de ribs gevolgd door de pork en als laatste de brisket. De teams hebben meestal voldoende van de gerechten voorhanden om het publiek te laten proeven. Zorg dan wel dat je er op tijd bij bent.
datum volgt
WORKSHOP SPARE RIBS door Boyke ten Broeke, ook bekend van "The Spareribs Project".
Tijdens deze workshop / proeverij maak je middels verschillende technieken zelf een aantal spareribs recepten op Green Mountain Grill pelletgrils en keramische BBQ's. De 3-2-1 methode, high en Fast, gebruik van commerciele rubs maar ook je eigen rub maken, het komt allemaal aan bod.
Deze workshop wordt verzorgd door : "De Hungry Dutchman, Boyke ten Broeke"