Heijdra rundvlees - Green Forest BBQ's & Grills

ideal betalen
mini logo green forest
• Gratis verzending vanaf € 100,- ( NL / BE )
• Min. Orderwaarde € 20,-
• Scherpe prijzen !!!

t/m 29 december gratisverzendingvanaf €20,-

Ga naar de inhoud
Heijdra Original Dubbeldoel
Heijdra "Original" Dubbeldoel

Onder de naam ‘Heijdra "Original" Dubbeldoel verkopen wij rundvlees uit het groene hart. In de buurt van Ijsselstijn bij Utrecht vind je de boerderij van Heijdra Vleesvee. In de ruime stallen krijgen de gepensioeneerde melkkoeien een uitgebalanceerd dieet. In combinatie met de rust en de Know How van de familie Heijdra wordt er hier een prachtig stukje vlees gekweekt wat behoorlijk wat voordelen heeft ten op zichte van geimporteerd vlees uit andere werelddelen. Mede door eigen productie van het voer en het opfokproces dat al begint bij het selecteren van de koeien bij de melkbooer op de boerderij, biedt Heijdra Vleesvee het hele jaar door een constante topkwaliteit rundvlees.

Een echt Nederlands product met  een mooi verhaal om aan tafel te kunnen vertellen!  Lees verder op de pagina hieronder, of ga direct naar de webwinkel om te bestellen.


Dubbeldoel Koeien
Duurzaamheid

De CO2 footprint – de ecologische voetafdruk – van rundvlees van uitgeruste melkkoeien is relatief laag.

Het voer wordt lokaal geteeld en aangevuld met reststromen.

Het krachtvoer bevat geen soja en is samengesteld uit Europese grondstoffen.

Bovendien is de transportafstand van het voer, de koe en het vlees beperkt, wat leidt tot weinig food Miles.

Dubbel Doel
Een groot deel van de Nederlandse melkkoeien is na haar carrière als melkkoe namelijk prima geschikt om ook nog te zorgen voor smaakvol kwaliteitsvlees.

Daarmee dienen deze koeien een dubbel doel, namelijk voor de productie van melk én vlees. Hier komt de term DUBBEL DOEL KOE vandaan. Dit kunnen koeien zijn van typische dubbeldoel rassen zoals de Blaakop, Lakervelder of Fleckvieh/Simmentaler, maar ook Holstein koeien.

Om de kwaliteit van het vlees van melkkoeien te verhogen, is het belangrijk om deze koeien een periode van rust te gunnen.

Deze welverdiende all-inclusive vakantie waarin de koe geen melk meer hoeft te produceren, duurt minimaal 120 dagen.

Het nieuw aangezette vlees van uitgeruste melkkoeien is heerlijk mals, met vet dooraderd en heeft de ouderwetse rundvleessmaak. Het vlees heeft een fijndradige structuur en is van hoge kwalitei
Heijdra vlees
Terug naar de inhoud