Rookpellets, rookhout en toebehoren - Green Forest BBQ's & Grills

ideal betalen
mini logo green forest
• Gratis verzending vanaf € 100,- ( NL / BE )
• Min. Orderwaarde € 20,-
• Scherpe prijzen !!!

t/m 29 december gratisverzendingvanaf €20,-

Ga naar de inhoud

De verschillende rookhoutsoorten worden toegevoegd tijdens het barbecuen in gesloten BBQ's om rooksmaak aan het eten toe te voegen. We hebben verschillende rookhout soorten in alle populaire smaken in het assortiment .

Rook pellets, voor gebruik in smoker tube of om gewoon een handje tussen de houtskool te strooien, dan geven ze een korte maar heftige rookontwikkeling.

Rook mot, dit rookhout gebruik je alleen voor koudroken  (met een koud rookgenerator)
Rooksnippers,  voor gebruik in Electrische rookkasten, of een handje tussen de houtskool, geven een korte rook ontwikkeling.
Rook chunks, perfect voor de langere rooksessies, plaats 1 chunk rechtstreeks in de gloeiende houtskool, en eventueel meerder net naast de gloeiende houtskool , zodat deze later kunnen verbranden.
voordeel van chunck is dat ze langer mee gan dan chips, waardoor je ook meer tijd hebt om de heatdeflectors te plaatsen in de bbq.
Rookplanken, deze kan je eerst even weken in water of je favoriete drank en dan kan deze boven de houstkool worden gelegd met je vis of vlees daar bovenop. Deze plankjes gaan dan smeulen en zorgen voor een rookaroma.

Gebruik de pelletssnippers in een klein metalen rookdoosje met een klein gaatje of gebruik een rookbakje.
De pellets/snippers zullen snel gaan smeulen en langdurig rook in de BBQ brengen.
Geen speciaal rookbakje? Geen nood, neem een stuk aluminiumfolie 30 x 30 cm, vouw dit dubbel, leg de pellets in het midden van de folie en vouw het geheel dicht tot een zodat de rook niet kan weglekken. (niet te strak) en prik 1 gaatje in de folie. plaats dit op de kolen. De Pellets zijn ook uitstekend te gebruiken op de GrillGrate roosters.
Terug naar de inhoud